Salut și bine ai venit la înscrierile pentru a fi voluntar în cadrul Asociației pentru Știință și Cercetare.

Câteva detalii:

 • te poți înscrie oricând pentru a fi voluntar al asociației noastre prin încărcarea formularului de mai jos. 
 • participarea la voluntariat se poate face fizic, în localitatea în care lucrezi/studiezi și/sau online. Deci, vei putea să te înscrii chiar și din străinătate. 
 • CV-ul este pentru a avea o imagine de ansamblu despre tine, iar în scrisoarea de motivație ne poți prezenta și alte roluri prin care te-ai gândit să ne sprijini asociația sau poți selecta direct în formular multiple opțiuni.
 • în urma înscrierii, ne rezervăm dreptul de a avea interviuri online cu tine alături de echipa noastră de resurse umane, conducerea asociației și/sau coordonatorii pentru diferite proiecte. 
 • pentru minori sub 18 ani, ne rezervăm dreptul de a cere acordul scris al părinților. Vârsta minimă pentru a face voluntariat este 15 ani
 • toți cei acceptați ca voluntari ai asociației vor încheia contract de voluntariat conform legii nr. 78/24.06.2014. 
 • Te rugăm să alegi maxim 3 subiecte de interes (vezi sub formular mai multe detalii despre fiecare subiect)

Te așteptăm!

  Date personale

  Afiliere

  Statut


  Scrisoare de motivație

  Redactor blog

  Îți place să scrii? Mereu ai visat să ai un colțișor unde să îți poți scrie gândurile sau să documentezi despre un anumit subiect? Alegem subiecte legate de știință, recomandări inedite, experiențe pe care pasionații de știință să nu le rateze sau orice alte subiecte pe care chiar tu le poți propune. Apoi, le discutăm cu echipa și te apuci de lucru. La finalizarea textului, îl analizăm împreună și îl trimitem în lume chiar pe blogul nostru. 

  Financiar- fundraising

  Probabil știi deja că fiecare dintre proiectele noastre sunt geniale, dar oare cum ar fi să avem resurse să le creștem și să ne asigurăm că ajung la toți beneficiarii noștri? Aici va fi locul tău, împreună cu echipa de fundraising, vei fi în căutarea de resurse financiare, vei crea strategii noi și vei ajuta la creșterea diferitelor proiecte. 

  Financiar- contactare sponsori

  Știi câteva firme cu care rezonezi și care și-ar dori să sprijine proiectele noastre legate de știință? Îți place să discuți cu persoane noi, să le povestești despre pasiunile tale despre știință și îți dorești să sprijini echipele noastre în căutarea de sponsori? Facem liste de posibili parteneri, îi contactăm, ne bucurăm de fiecare răspuns pozitiv și apoi păstrăm contactul cu ei pe tot parcursul proiectului. Ești pregătit?

  PR-comunicare externă cu presa

  De câte ori te uiți la știri sau le citești online? De câte ori ai aflat din astfel de surse despre proiecte cool la care ai participat chiar tu mai apoi? Acum ai șansa să le explici tu altora depre ceea ce facem și să contactezi diferitele trusturi de presă pentru a ne duce vestea mai departe. 

  PR/Marketing- creare conținut Instagram 

  Instagramul se definește prin 3 tipuri de acțiuni: povești, cu un impact de 24 de ore, postări care rămân pentru totdeauna pe pagina noastră și reels, videouri interactive. Dacă ești pasionat de realizarea de astfel de materiale, dar cu un conținut științific, atunci acesta este locul pentru tine în asociația noastră. Nu te pricepi la design? Nu e nicio problemă, echipa noastră de design te va ajuta în acest scop, iar tu aduci informația științifică. 

  Expert conținut științific

  Aici cu toții suntem pasionați de știință, dar dacă ești și pasionat de noutăți din știință, de a înțelege în detaliu unele aspecte științifice și dorești să le povestești altora despre ele atunci aici îți este locul. Bineînțeles, e nevoie să știi cum să găsești și să verifici informația, să fie de interes, corectă și actuală din punct de vedere a studiilor. Ești expert doar într-un domeniu foarte de nișă? Nu e nicio problemă, alături de alți colegi vom varia informațiile pentur publicul nostru. 

  Proiecte-scriere de proiecte

  În următorii ani ne propunem să aplicăm și să obținem cât mai multe proiecte prin care să ne finanțăm activitățile. Căutăm împreună surse de finanțare, co-creăm, aducem idei și apoi scriem despre ele într-un mod cât mai atrăgător pentru finanțatori. Ai experiență deja cu scrierea și câștigarea de proiecte? Acest lucru este un avantaj, dar nu ai experiență și vrei să înveți? Haide alături de noi și descoperim împreună toate ascunzișurile scrierii de proiecte. 

  Proiecte-moderator evenimente

  Poate ai participat deja la unele dintre proiectele noastre și ai observat că de multe ori ele sunt moderate de către unii dintre voluntari noștri. Dacă îți place să vorbești în public, să interacționezi cu participanții, atunci aplică pentru acest subiect. Majoritatea evenimentelor sunt online. 

  Proiecte-coordonare evenimente

  Ai deja în minte un proiect de-al nostru care ți-a atras privirea și ai vrea să-l coordonezi sau vrei să inițiezi un proiect nou? Vino la noi în echipă și discutăm toate detaliile. Unele evenimente sunt doar în online, dar poți organiza și fizice la tine în localitate. 

  Proiecte-organizator seminare ScienceOngoing

  În cele mai multe zile de miercuri ne întâlnim cu cercetători la seminarele ScienceOngoing, dar ele au loc după un proces întreg de organizare. Facem calendarul, le scriem cercetătorilor, facem design-ul, promovăm fiecare eveniment, alegem moderatorul și ne asigurăm că totul este pus la punct pentru a fi live. 

  Proiecte-organizator EXPO 2025

  EXPO 2025 va fi la a doua ediție și implică un concurs de artă științifică. Găsirea de parteneri, realizarea design-ului, organizarea juriului și organizării, realizarea de workshop-uri și multe altele sunt sarcinile pentru un astfel de eveniment de succes. 

  Proiecte-organizator Viața în eseu 2025

  Viața în eseu este un concurs literar și științific pentur copii aflat la a3a ediție. În ultima ediție au participat 253 de elevi cu vârste între 8 și 15 ani. Înscrieri, organizarea juriului, premiilor, găsirea sponsorilor, organizarea ceremoniei de premiere, oferirea diplomelor sunt doar câteva dintre activitățile din cadrul acestui proiect. 

  Experimentator pentru elevi

  Îți plac experimentele și să lucrezi cu cei mici? Elevi de la 8 ani în sus ne sunt beneficiari în multiple proiecte. Cele mai multe dintre aceste activități au loc fizic în variate localități și implică realizarea de experimente sigure și științifice pentru copii. Poți participa în crearea și testarea de experimente sau în realizarea lor la clasă. 

  Proiecte-organizare cursuri online

  De-a lungul anilor am realizat cursuri pentru studenți în variate domenii. Pentru a organiza astfel de cursuri ai nevoie să discuți cu experți în diferite domenii și să aranjezi întâlnirea online, incluzând partea de design și de promovare a evenimentului. Ultimele două sunt realizate alături de colegii acelor departamente. 

  Recrutare voluntari

  Ai deja experiență în recrutare de voluntari? Spune-ne despre ea dacă îți dorești să îți fructifici această experiență alături de noi. 

  Fotograf

  Dacă îți place să faci fotografie, atunci cu siguranță dorești să îți fructifici această calitate alături de noi. Poți alege acest subiect în plus față de celelalte 3 preferate. 

  Editare și procesare video

  Acest subiect este unul foarte important pentru noi. Dacă ai un astfel de talent, sigur trebuie să ni te alături. Noi îți vom oferi materialul, iar tu trebuie să-l faci … interesant. 

  Realizator interviuri

  Un subiect cu totul nou este realizarea de interviuri. Fie mergi direct la cercetători să le iei interviu, fie procesezi ceea ce colegii tăi au realizat. Va mai fi nevoie și de pregătirea întrebărilor, transcrierea textului sau editarea video a interviului, plus contactarea celor ce urmează a fi în lumina reflectorului.