Asociația pentru Știință și Cercetare

SCOP ȘI OBIECTIVE

Scopul Asociaţiei pentru Știință și Cercetare (AȘC) este de a contribui la promovarea științei, cercetării și comunității științifice, protejarea mediului şi a naturii, sporind cunoașterea şi participarea civică a comunității științifice românești în luarea de decizii prin:

ECHIPA

ECHIPA DE CONDUCERE

Octavia Roman (2)
octavia@stiinta-cercetare.ro
Președinte
Andreea Corț (2)
andreea@stiinta-cercetare.ro
Vicepreședinte și responsabil Resurse Umane/ Seminare ScienceOngoing
Adorjan
adorjan@stiinta-cercetare.ro
Vicepreședinte și responsabil Relații Publice
Diana Felicia Bogdan (2)
diana@stiinta-cercetare.ro
Vicepreședinte și responsabil Proiecte și Finanțări
Ana Polisciuc
Ana_p@stiinta-cercetare.ro
Trezorier și responsabil Financiar

ECHIPA DE VOLUNTARI

View More: https://thedragons.pass.us/avram12d2019
Social Media & Imagine
madalina@stiinta-cercetare.ro
Voluntari-Emilia
Responsabil Relații Publice
emilia@stiinta-cercetare.ro
323370286_460767552937358_2433386666464456533_n
Implementator
diana_p@stiinta-cercetare.ro
Stefania (1)
Social Media
stefania@stiinta-cercetare.ro
WhatsApp Image 2024-05-12 at 15.58.40
Design
presa@stiinta-cercetare.ro
dav
Expert științific
contact@stiinta-cercetare.ro
Marina
Redactor Newsletter
presa@stiinta-cercetare.ro

VOLUNTARI ALUMNI

Voluntari-Mara
Social Media
mara@stiinta-cercetare.ro
Ana_F
Responsabil Comunicare
ana_f@stiinta-cercetare.ro
Creator vizual
stefania_c@stiinta-cercetare.ro
Voluntari-Raluca
Social Media
raluca@stiinta-cercetare.ro

Întâlniri ale echipei

Fiind în multe colțuri ale țării și lumii, ne vedem cel mai des online.

Rapoarte de activitate

ISTORIC SI MISIUNE

Asociația pentru Știința si Cercetare a existat mai întâi ca grup de inițiativa, format la sfârșitul anului 2020 din Octavia și Andreea. Totul a plecat de la ideea de a folosi mediul online pentru ca cercetătorii să-și prezinte munca din laborator, studiile, proiectele la care lucrau la momentul respectiv. S-a numit ScienceOngoing, nume ce a fost păstrat pentru unul dintre programele de promovare a cercetării din cadrul Asociației. Prima listă de cercetători a cuprins nume mari ale cercetării românești din diasporă și din țară. În prima luna, mai mult de 200 de persoane au urmărit seminarele si peste 200 de persoane s-au înscris în baza de date pentru a primi noutăți din partea noastră. Reușită primelor seminare, ne-a dat curajul de a merge mai departe. 

Echipa a crescut cu Denisa, Ana și Diana. Ne-am extins in mediul online și colaborările. În urma seminarelor s-au creat noi parteneriate Erasmus,  linii de mentorat și s-au extins colaborări între invitații noștri și participanți. Ne doream să creștem, dar eram conștiente că vom avea nevoie de o mai mare resursă umană. Primul nostru apel a avut un răsunet formidabil și ne-am extins rețeaua cu încă 10 oameni dornici, motivati și entuziaști in a ne ajuta să ne dezvoltăm. De aici, am creat cursuri online, întâlniri ale doctoranzilor, concursuri de știință, ne-am extins și pe alte rețele sociale. Momentan suntem pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Youtube și ne găsiți bineînțeles pe e-mail (contact@stiinta-cercetare.ro).

La sfârșitul anului 2021 ne-am format formal în Asociația pentru Știința și Cercetare. Avem ca scop promovarea si susținerea cercetării, științei și oamenilor din spatele lor. 

Daca vrei să ne sprijini citește mai mult despre proiectele noastre aici

Daca vrei să faci parte din echipa noastră, vezi ce posturi libere avem sau scrie-ne în ce scop ne-ai putea ajuta. 

ASK(C) to KNOW. Be curious!

Misiune: Misiunea Asociației pentru Știință și Cercetare este de a promova și susține cercetarea, știința și oamenii din spatele lor. Prin misiunea noastră dorim să aducem știința mai aproape de cei mai mici, dar și de cei mari. Educăm copii și oameni mari in ale științei, ii aducem mai aproape de studiile științifice, iar pe cercetători ii sprijinim pentru a fi mai aproape de publicul larg. Ii susținem pe studenți și le venim în sprijin pentru dezvoltarea științifică și alegerea carierei. Creăm comunități în rândul doctoranzilor, postdoctoranzilor și liderilor de grupuri de cercetare. Aducem știința în comunități.